De moskee in Vlissingen is eind jaren 70 opgericht door een aantal Marokkaanse gastarbeiders. Tot deze tijd werden de gebeden verricht in een ruimte van de Marokkaans/ Joegoslavisch vereniging, gevestigd aan de Emmastraat.

Omdat de Islaam voor veel Marokkanen een belangrijk onderdeel was/is van de identiteit, is in 1979 besloten om een moskee op te richten. De keuze is toen gevallen op een pand aan de Bouwen Ewoutstraat. Een groep van ongeveer 20 eerste generatie Marokkanen hebben toen, het voortouw genomen om een woning om te bouwen naar een gebedshuis.

In de loop der jaren is het ledenbestand uitgebreid tot ongeveer 100 leden. Daarom is toen besloten om op zoek te gaan naar een andere locatie in verband met ruimtegebrek.
Na een jarenlange zoektocht van een geschikte locatie, is de moskee in 2000 verhuisd naar de huidige locatie. Op dat moment fungeerde het pand, ongeveer 10 jaar, als Marokkaanse vereniging.

Vandaag de dag komen hier moslims van allerlei nationaliteiten samen en kent de moskee een zeer diverse gemeenschap. Naast de Marokkanen komen er Nederlanders, Turken, Somaliërs, Egyptenaren en andere bevolkingsgroepen om het gebed samen te verrichten.

Daarmee is de moskee meer dan een gebedsruimte, maar vervult zij als Islamitisch centrum tevens een brugfunctie tussen moslims en niet-moslims in de Vlissingse samenleving.
Voor niet-moslims is de vereniging hét informatiecentrum waar men in contact kan komen met moslims en de Islaam.